تاريخ : دوشنبه 23 آبان 1401 | 22:28 | نویسنده : بخش سئوی نیلوبلاگ

Ahrefs چیست؟ احتمالاً بارها و بارها نام این ابزار محبوب دنیای سئو را نشیده اید. اما چه ویژگی هایی این ابزار را به یکی از برترین های حوزه خود تبدیل کرده است؟ با وجود ابزارهای متنوعی که در این صنعت در دسترس اند، چرا باید Ahrefs استفاده کنیم؟ تا انتهای این راهنما از ریراکو سئو همراه ما باشید تا باهم ببینیم که این ابزار دقیقاً چیست و با مزایای Ahrefs آشنا شویم.

Ahrefs چیست؟

Ahrefs یکی از محبوب ترین ابزارهای سئو است که می توانید با مرورگر خود به آن دسترسی پیدا کنید. این ابزار شامل قابلیت هایی برای لینک سازی، تحقیق کلمات کلیدی، ردیابی رتبه، آنالیز رقبا، Site Audit (ممیزی سایت) و …  است.  به دلیل همان تنوع قابلیت ها نیز می توان این ابزار را All-in-one یا همه کاره دانست.

به کمک گزارش های Ahrefs و اطلاعات آن، می توانیم استراتژی های سئوی قدرتمندتری را طراحی کنیم. با این ابزار می توانیم دائماً سایتمان را چک کنیم تا ببینیم در زمینه لینک سازی، سئوی کلمات کلیدی و بازاریابی محتوایی چگونه عمل کرده ایم.

وقتی سایتمان را در Ahrefs فعال می کنیم، این ابزار صفحات سایت را می خزد و حجم زیادی از داده های آن را جمع می کند. سپس این داده ها را در یک رابط کاربری روان و ساده ارائه می دهد.

Ahrefs روزانه بیش از 8 میلیارد صفحه را می خزد. به همین خاطر نیز به پنجمین خزنده فعال دنیای وب تبدیل شده است. این ابزار ادعا می کند که خودش را دائماً با جدیدترین الگوریتم سئو به روز می کند تا داده هایش را دقیقاً مطابق با قوانین روز سئو ارائه دهد.

مزایای Ahrefs

حالا که می دانیم  Ahrefs چیست شاید بپرسید که چرا باید این ابزار را در لیست ابزارهای همیشگی سئو قرار دهیم. در ادامه 13 تا از ویژگی های منحصر به فرد Ahrefs را با هم بررسی می کنیم.

1/ جست و جوی کلمات کلیدی برای 10 موتور جست و جو

اکثر ابزارهای مربوط به تحقیق کلمات کلیدی، فقط داده های گوگل را نشان می دهند. درست است که گوگل این عرصه را به انحصار خود درآورده؛ اما سئو فقط برای گوگل نیست! سایر موتورهای جست و جو هم می توانند برای سایتمان ترافیک بیاورند. خوشبختانه Ahref داده های موتورهای جست و جوی دیگر را هم نمایش می دهد.

موتورهای جست و جویی که می توانید داده هایشان را از Ahrefs بگیرید عبارتند از:

  • Google
  • Youtube
  • Amazon
  • Bing
  • Yahoo
  • Yandex (روسیه)
  • Baidu (چین)
  • Daum & Naver (کره جنوبی)
  • Seznam (جمهوری چک)

کافی است در Ahrefs بین این موتورهای جست و جو جابه جا شوید تا حجم جست و جوی ماهانه کلمات کلیدی مختلف را ببینید.

یادتان باشد که غیر از موتورهای جست و جوی معمولی، یوتیوب را حتماً بررسی کنید. کسب و کارهایی که یوتیوب فعالی دارند، درصد زیادی از ورودی های کلمه کلیدی هدفشان را از همین پلتفرم می گیرند.

ضمناً هرچند که ابزارهای دیگری هم هستند که داده های یوتیوب و آمازون را ارائه می دهند؛ اما داده های Ahrefs بیشتر از آنها قابل اتکاست.

2/ با داده های «Clicks»، فراتر از «Search Volume» قدم بردارید

اگر بپرسید یکی از کاربردی ترین قابلیت های Ahrefs چیست، احتمالاً باید به ابزار جست و جوی کلمه کلیدی آن اشاره کنیم. Keywords Explorer که در ابزار Ahrefs داریم، پایش را فراتر از حجم جست و جو (Search Volume) می گذارد و تعداد کلیک های تخمینی کلمات کلیدی را هم نشان می دهد. این ویژگی برای ارزیابی این که آیا یک کلمه کلیدی واقعاً ارزش هدف گذاری دارد یا نه فوق العاده است.

بد نیست اینجا به یک تکنیک هم اشاره کنیم. اگر می خواهید بدانید که در هر موتور جست و جو چه کلمات کلیدی ای بیشترین تعداد کلیک را می گیرند، موتور جست و جوی مد نظرتان را انتخاب کنید و یک بار بدون وارد کردن کلمه کلیدی خاصی سرچ را بزنید. سپس نتایج را بر اساس بیشترین Clicks مرتب کنید. برای مثال در تصویر زیر می بینید که عبارت «asmr» بیشترین کلیک های یوتیوب را در ایالات متحده آمریکا می گیرد.

3/ نمایش برآورد کل ترافیک جست و جو برای 10 صفحه برتر وب

بیشتر متخصصان سئو، پتانسیل ترافیک ارگانیک دریافتی هر صفحه را از روی حجم جست و جوی کلمات کلیدی (یا همان Search Volume) تخمین می زنند. اما این خیلی تصمیم درستی نیست! چراکه صفحات فقط برای یک کلمه کلیدی رتبه بندی نمی شوند و معمولاً برای هزاران کلمه کلیدی طولانی هم رتبه می گیرند.

پس چطور «پتانسیل دریافت کل ترافیک جست و جو» را برای کلمه کلیدی هدف خود پیدا کنیم؟ می توانید به راحتی از گزارش «SERP overview» در Keywords Explorer که از جذاب ترین مزایای Ahrefs است استفاده کنید. در این بخش ترافیک تخمینی ماهانه ناشی از جست و جوی طبیعی برای صفحاتی که در حال حاضر رتبه های برتر را دارند نشان داده می شود.

دقت کنید که این گزارش، کل ترافیک ارگانیک تخمینی هر صفحه را از کشور انتخابی نشان می دهد. بنابراین برای مشاهده تخمین های ترافیک جهانی، باید روی علامت کنار آدرس اینترنتی هر صفحه کلیک کنید.

چرا نباید فقط به اعداد Search Volume اعتماد کنیم؟ به تصویر زیر نگاه کنید و تفاوت بین Search Volume  ماهانه و ترافیک تخمینی را ببینید.

بنابراین باید کلمات کلیدی را بر اساس میانگین ترافیکی که برای صفحات برتر دارند انتخاب کنیم و نه فقط بر اساس میزان جست و جوی ماهانه.

4/ مشاهده رشد یا کاهش بک لینک ها در طول زمان

وقتی Ahrefs را برای سایتتان فعال می کنید، این ابزار در صفحاتتان می خزد و اطلاعاتش را آنالیز و به روز می کند. یکی از نتایج فوق العاده این خزیدن ها، نمایش نمودار بک لینک های سایتتان است که به صورت روزانه به روز می شود.

در تصویر بالا می بینید که تعداد دامنه هایی که به این سایت ارجاع داده اند، در سال 2018 حدود 1500 تا افزایش داشته است. در سال 2019 نیز در مسیر افزایش تا بیش از 5000 دامنه قرار گرفته است.

نمایش این سطح از جزئیات باعث می شود که سرعت بک لینک گرفتن خود را با سرعت رقبا به صورتی دقیق تر بررسی کنید و ببینید که آیا در مسیری برای رسیدن به هدف هستید یا خیر؟

همینطور می توانید از حملات سئوی منفی که به سایتتان می شود هم باخبر شوید (حملاتی که با بک لینک دادن با عبارات نامناسب یا از منابع نامعتبر سعی در خراب کردن سئوی شما دارند).

5/ مشاهده این که کدام صفحاتِ سایت بیشترین ترافیک را به ارمغان می آورند

یکی دیگر از مزایای Ahrefs گزارش «Site Explorer» است. در این قسمت هم می توانید آدرس سایت خودتان را وارد کنید و هم سایت رقبا را. برای مثال وقتی آدرس سایت رقبا را وارد می کنید، می توانید با اطلاعاتی که می گیرید ساختار سایتشان را بهتر درک کنید و ببینید که کدام صفحه سایتشان بیشترین ترافیک را برایشان می گیرد.

برای مثال در تصویر زیر می بینید که صفحات برتر سایت ahrefs.com بر اساس ترافیک ارگانیک تخمینی ایالات متحده آمریکا نشان داده شده است.

از گزارش بالا می توان فهمید که برترین صفحات Ahrefs چیست. در نگاهی دقیق تر، می توان این چند نکته را دریافت:

  • وبلاگ ahrefs توانسته 63% از کل ترافیک جست و جویی که از US وارد این سایت می شود را جذب کند.
  • چهار تا از پست های وبلاگ، روی هم توانسته اند 24% از ترافیک وارد شده از US را بگیرند.
  • صفحه ای که مربوط به ابزار Backlink checker رایگان این سایت است، محبوب ترین صفحه غیر وبلاگی این سایت است (علاوه بر صفحه اصلی سایت).

مشاهده صفحات برتر از نظر ترافیک جهانی

بالاتر دیدیم که چطور می توانیم ترافیک ورودی از یک کشور خاص را برای سایت ها ببینیم. اما اگر می خواستید ترافیک جهانی را ببینید، کافی است «All Countries» برای به جای یک کشور خاص انتخاب کنید.

حالا در تصویر بالا می بینید که:

  • وبلاگ Ahrefs 44% از کل ترافیک جهانی ای سایت را به خود اختصاص داده است.
  • دو تا از ابزارهای رایگان این سایت (که Backlink checker و Website authority checker هستند) به اندازه ⅓ وبلاگ ترافیک جهانی سایت را گرفته اند.

نکته مهم: این گزارش Ahrefs برای حالت های زیر موجود است:

  • صفحات برتر
  • زیرپوشه های برتر
  • زیردامنه های برتر

6/ مشاهده توزیع مقدار کلیک به تفکیک کلمات کلیدی

از دیگر مزایای Ahrefs این است که می توانید ببینید که هر صفحه برای هر کلمه کلیدی چه مقداری از ترافیک را جذب کرده است. برای مثال در تصویر زیر این اطلاعات را برای کلمه کلیدی «Google Analytics» می بینید. در این مورد 99% کل کلیک ها به صفحه اول رسیده؛ چرا؟ چون هدف کاربران از جست و جوی این کلمه کلیدی Navigational بوده (یعنی دقیقاً به دنبال یک سایت خاص بوده اند که همان سایت گوگل آنالیتیکس است).

حالا یک کلمه کلیدی دیگر مثل «insurance» یا بیمه را در نظر بگیرید. حجم جست و جوی ماهانه این کوئری در US برابر با 196.000 است. مدل CTR معمولی نشان می دهد که یک صفحه با رتبه اول باید حدود 60.000 (حدود 30%) کلیک از این کلمه کلیدی بگیرد.

اما همانطور که در تصویر زیر می بینید، اینطور نیست. در عوض، نشان می دهد که رتبه های پایین تر صفحه اول هم از این کلمه کلیدی ترافیک خوبی گرفته اند.

نکته: توجه کنید که باید کلیک های از دست رفته در تبلیغات پولی را هم در نظر بگیریم. در واقع به همین دلیل است که تعداد کل ترافیک کمتر از چیزی است که انتظار داریم. چون بخشی از کلیک ها صرف تبلیغات صفحه اول شده اند.

7/ آنالیز تاریخچه SERP

یکی از کارهای هوشمندانه قبل از نهایی کردن کلمات کلیدی، بررسی تاریخچه SERP برای هر کلمه کلیدی است. بله، برای این کار هم می توانید روی Ahrefs حساب کنید.

به عنوان مثال در تصویر تاریخچه SERP را برای کوئری «Link building» می بینید.

اینجا می بینید که صفحاتی که در حال حاضر در رتبه 5 قرار دارند در 18 ماه گذشته هم همین رتبه های برتر را داشته اند. پس این که بخواهیم در این کلمه کلیدی جای این صفحات را بگیریم، کار سختی است.

اما برای رقابت با این صفحات قدرتمند، می توانیم روند پیشرفت آنها و بک لینک هایی را که گرفته اند بررسی کنیم (با ابزارهای دیگر Ahrefs) تا از روند آنها الگو بگیریم. همینطور می توانیم وارد آن صفحات شویم و ببینیم چه ویژگی هایی دارند که توانسته آنها را در این رتبه های برتر نگه دارد.

8/ پیدا کردن شکاف های محتوایی بین خودمان و رقبا

شکاف محتوایی آن محتوایی است که سایت های دیگر دارند و شما ندارید! مثلاً شاید رقیب شما محتوایی را برای کلمه کلیدی «گوشی های میان رده برند سامسونگ» منتشر کرده و با آن رتبه خوبی گرفته؛ اما شما این کلمه کلیدی را در سایتتان پوشش نداده اید. به این شکاف محتوایی یا «Content Gap» می گویند.

ابزارهای دیگری هم هستند که می توانند Content Gap یا Keyword Gap را شناسایی کنند. اما چیزی که Ahrefs را متمایز می کند این است که این کار را در سطح زیرپوشه انجام می دهد و دقیق تر است. حالا این مورد از مزایای Ahrefs دقیقاً به چه کاری می آید؟

فرض کنید می خواهید شکاف های محتوایی خود را با رقبا بشناسید، اما نمی خواهید کل سایتتان را باهم مقایسه کنید؛ بلکه فقط می خواهید وبلاگ سایت خود و سایت رقیب را مقایسه کنید. خب وبلاگ ها اغلب در قالب یک زیرپوشه ساخته می شوند (یعنی به شکل www.example.com/blog). بنابراین در Ahrefs می توانید مشخص کنید که دقیقاً می خواهید این مقایسه را در سطح زیرپوشه «blog» انجام دهید و نه در بخش های دیگر سایت.

راه پیاده سازی این تکنیک در Ahrefs چیست؟ کافی است در بخش «Content Gap tool» حالت «Prefix» را انتخاب کرده و بعد URL وبلاگ (یا هر بخش دیگر) سایت رقیب (در نوار بالایی) و همینطور سایت خودتان (در نوار پایینی) را وارد کنید.

حالا می توانید ببینید که رقیبتان در وبلاگ خود چه کلمات کلیدی خوبی دارد و آنها را به تقویم محتوایی خود اضافه کنید. مثلاً اینجا کیوردهای «SWOT Analysis» و «Bing ads» کلمات کلیدی خوبی هستند که رقبا برای آنها محتوا دارند و ما نداریم. پس باید برای آنها محتوا تولید کنیم.

9/ مشاهده تاریخچه رتبه بندی صفحات برای کلمه کلیدی های متنوع

از این مورد لیست مزایای Ahrefs نیز هم می توانید برای آنالیز وضعیت خودتان استفاده کنید و هم برای آنالیز وضعیت رقبا. این قابلیت هم که در بخش «Site Explorer» قرار دارد، می تواند وضعیت رتبه بندی صفحات را برای کلمات کلیدی مختلف روشن کند.

به مسیر Site Explorer> enter website> Organic keywords بروید، یک کلمه کلیدی انتخاب کنید و بعد روی آیکون «History» کلیک کنید. در تصویر زیر رتبه بندیِ خودِ وب سایت Ahrefs را برای کلمه کلیدی «تحقیق کلمات کلیدی» می بینید.

10/ نظارت بر لینک های خروجی

در گزارش «Linked Domain» می توانید چک کنید که بیشتر به چه دامنه هایی لینک خارجی داده اید و با کدام Anchor Text؟ وقتی لینک های خروجی را چک می کنید، اگر هکری وارد سایتتان شده باشد و یک سری لینک های خراب یا Anchor Textهای نامناسب را در سایتتان برای لینک دهی استفاده کرده باشد (تا سئوی سایتتان را خراب کند)، متوجه خواهید شد. به علاوه می توانید چک کنید که آیا مقصد لینک هایتان شکسته هستند یا نه؟ که اگر هستند آنها را اصلاح کنید.

11/ دریافت ایمیل با افزایش رتبه بندی کلمات کلیدی

Ahrefs این قابلیت را دارد که هر هفته ایمیلی را حاوی تمام کلمات کلیدی که وب سایتتان توانسته با آنها به رتبه های برتر برسد، برایتان ارسال کند. برای تنظیم این قابلیت به مسیر Alerts> New keywords> New alert بروید. سپس URL صفحه ای را که می خواهید رتبه اش را ردیابی کنید وارد کنید. اگر URLای که وارد کردید شامل زیرپوشه است، حالت «Prefix» را برایش انتخاب کنید. بعد از انتخاب تنظیمات دیگر، روی Add کلیک کنید.

نکته: اگر به عنوان متخصص سئو فعالیت می کنید، می توانید گزارشی که در این ایمیل ها می گیرید را به کارفرمای خود ارائه دهید تا آنها را از روند پیشرفت کلمات کلیدی آگاه کنید.

12/ آنالیز لینک های داخلی

آیا می خواهید رتبه یکی از صفحات مهمتان را بالا ببرید؟ در این صورت احتمالاً حواستان به بک لینک هایی که برای آن صفحه می گیرید هست؛ اما آیا به لینک سازی داخلی برای آن صفحه هم توجه دارید؟

در Ahrefs و در بخش Site Explorer گزارشی تحت عنوان «Best by links» داریم. اگر در این گزارش به تب «Internal» بروید، می توانید تعداد لینک های داخلی هر یک از صفحات را ببینید.

اینجا روی اعداد آبی رنگ کلیک کنید تا URLهای لینک های داخلی و Anchor Textهایشان را ببینید. این یک روش عالی برای ممیزی سریع لینک های داخلی است. ضمناً ارزشی که لینک سازی داخلی برای یک صفحه ایجاد می کند را دست کم نگیرید. اگر می خواهید صفحه X سایتتان رتبه بهتری بگیرد، از صفحه Y با Anchor Textای که کلمه کلیدی صفحه X است به آن لینک بدهید.

اما چرا می گوییم این روش یک آنالیز «سریع» است؟ چون برخلاف ابزارهای دیگر، وقتی وارد این بخش می شویم نیازی نیست که صبر کنید تا سایت کراول شود و داده ها نمایش داده شوند؛ چراکه داده ها از قبل اینجا منتظر شما هستند.

13/ پیدا کردن فرصت های دریافت بک لینک با Content Explorer

از دیگر مزایای Ahrefs چیست؟ بخش «Content Explorer». این بخش یک پایگاه داده قابل جست و جو از بیش از 1.1 میلیارد صفحه وب است که شامل اطلاعات زیر است:

  • رتبه بندی دامنه (از وب سایت مادر)
  • تعداد دامنه های ارجاع دهنده
  • ترافیک ناشی از جست و جوی ارگانیک
  • تعداد کلمه محتوا
  • تاریخ انتشار محتوا
  • تاریخ به روزرسانی محتوا
  • زنده یا شکسته بودن لینک ها
  • نویسنده محتوا

هیچ کدام از ابزارهای سئو به غیر از Ahrefs این حجم اطلاعات را یکجا ارائه نمی دهند. اما برای درک بهتر این قابلیت، بیایید ببینیم دو تکنیک برای استفاده از این قابلیت خاص Ahrefs چیست.

تکنیک اول: پیدا کردن هزاران وبلاگ مرتبط برای بک لینک گرفتن

طبق تجربه، بهترین بک لینک ها آنهایی هستند که از وب سایت های مرتبط و معتبری می آیند که قبلاً به شما لینک نداده اند. برای پیدا کردن این منابع (برای این که با آنها همکاری کرده و از آنها بک لینک بگیرید)، می توانید در Content Explorer به دنبال صفحاتی بگردید که کلمه کلیدی مد نظر را در عنوان خود دارند. سپس لیست را بر اساس «Comfortable» فیلتر کنید و حالت نمایش را به «One page per domain» تغییر دهید.

در قدم بعدی، از تابع «Highlight unlinked domains» استفاده کنید تا سایت هایی که قبلاً به شما لینک نداده اند، برجسته شوند.

به این ترتیب هزاران وبلاگ مرتبط و معتبر را در کمتر از 60 ثانیه می بینید که سوژه های مناسبی برای بک لینک دادن به شما هستند.

تکنیک دوم: پیدا کردن لینک های شکسته برای جایگزین شدن با آنها

در این ترفند می توانید صفحاتی را پیدا کنید که بک لینک های خوبی گرفته اند؛ اما در حال حاضر شکسته هستند. سپس می توانید محتوایی را مشابه همان صفحه شکسته ایجاد کنید. بعد از سایت هایی که به آن صفحه شکسته لینک داده اند بخواهید که به جای آن به محتوای شما لینک بدهند.

برای این کار اول باید صفحاتی را پیدا کنید که یک کلمه یا عبارت مرتبط با موضوع مد نظرتان را در عنوان خود دارند. سپس فیلتر را طوری انتخاب کنید که فقط صفحات شکسته یا Broken pages نمایش داده شوند. بعد نتایج را بر اساس این که این صفحات شکسته حداقل 50 تا 100 دامنه بک لینک داشته باشند فیلتر کنید.

در مثال زیر «Double broccoli quinoa recipe» که دستورالعمل پخت کلم بروکلی دوتایی کینوا است، از 203 دامنه بک لینک گرفته است؛ اما در حال حاضر یک صفحه شکسته است.

حالا می توانیم محتوایی با همین موضوع تولید کرده و از آن دامنه هایی که به آن صفحه بک لینک داده اند بخواهیم که به جای آن به ما بک لینک بدهند.

کلام آخر

13 موردی که در این راهنما دیدیم همه مزایای Ahrefs نیست؛ بلکه فقط بخشی از آنهاست! اما حتی همین ویژگی ها هم می توانند کافی باشند برای این که Ahrefs را به یکی از دستیارهای همیشگی خود تبدیل کنید.

به نظر شما جذاب ترین ویژگی Ahrefs چیست؟ خوشحال می شویم که نظرتان را در بخش کامنت ها با به اشتراک بگذارید.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 156
برچسب ها :