تاريخ : سه شنبه 14 تير 1401 | 14:03 | نویسنده : بخش سئوی نیلوبلاگ

مهم ترین KPI ها در سئو – اهمیت ارزیابی برنامه ها و امکان سنجی رسیدن به اهداف در سازمان ها و یا تیم های اجرایی، یکی از بخش های حیاتی است که در مراحل مختلف بدان پرداخته می شود. در این میان برای سنجش میزان عملکرد افراد و سازمان نیازمند پرداختن به شاخص های کلیدی هستید که به کمک شان قادر خواهید بود پیشرفت کمپین های سئو و دیجیتال مارکتینگ را بطور موثری پیگیری کنید. بدین ترتیب مطمئن خواهید شد که آیا تلاش های شما نتیجه بخش بوده و یا در مسیر صحیح رسیدن به موفقیت قرار گرفته اید یا خیر.

شاخص کلیدی عملکرد- KPI چیست و چه نقشی در بهبود فرآیندها دارد؟

شاخص کلیدی عملکرد – Key Performance Indicator به اختصار KPI، روشی برای سنجش میزان خوب بودن عملکرد افراد و سازمان ها است. KPI در دوره‌ های زمانی مشخص مورد ارزیابی قرار گرفته و با سایر بازه های کلیدی نیز مقایسه می شود.

انواع شاخص های کلیدی عملکرد – KPI:

  • ورودی ها : ارایه اطلاعات در خصوص مقدار، نوع و کیفیت منابع مصرفی
  • فرآیند : تمرکز بر روی کارایی و تصدیق کیفیت فرآیند ها
  • خروجی ها : نمایش میزان کار انجام شده
  • عواقب یا نتایج : تاثیر فرآیندها و بررسی دستاوردها
  • پروژه : نمایش وضعیت پروژه و تحلیل نقاط قوت یا ضعف

دستاوردهای شاخص های کلیدی عملکرد – KPI

  • فراهم کردن شواهد عینی از مسیر پیشرفت جهت دستیابی به نتایج مورد انتظار
  • شناسایی و اجرای اقدامات مورد نیاز برای تصمیم گیری بهتر در پروژه
  • نمایش مقادیر تغییرات عملکرد افراد و سازمان را در بازه های زمانی
  • نمایش میزان کارایی و اثربخشی، کیفیت، مدت زمان و بهره برداری از منابع
  • ایجاد تعادل میان شاخص های مطلوب و شاخص های دارای انحراف

بدون اجرای KPI، نمی‌توانید پیشرفت کمپین خود را پیگیری کنید و در نتیجه از خروجی تلاش‌های تان نیز مطمئن نخواهید شد. همه می دانیم که فرآیندهای سئو برای دستیابی به بازدهی مورد انتظار، بسیار زمان بر است، منتهی با اجرای درست شاخص های KPI، قادر خواهید بود تاثیر استراتژی های بهبود یافته را در کسب و کارتان شاهد باشید.

دانستن اینکه ردیابی کدام شاخص ها باعث می شود تا یک شمای کلی از نحوه پیشرفت کمپین سئو داشته باشید ممکن است کمی سخت باشد اما روش هایی وجود دارد که در آن قادر خواهید بود به بهترین شکل ممکن، موارد کلیدی را بهتر درک کنید. معیارهایی که به چگونگی نتیجه دادن تلاش‌های تان پرداخته و مشکلات بزرگ را قبل از بوجود آمدن شناسایی می کند.

1. نرخ بازگشت سرمایه – ROI

هدف نهایی برای هر کسب و کاری، بازگشت سرمایه است. ROI مطمئن می شود که بیشتر از هزینه ای انجام شده، سود می کنید. این موضوع در استراتژی سئوی سایت نیز نقش بسیار پررنگی دارد، زیرا در سایت های بزرگ که کارشناس تجاری و یا تیم بازاریابی نیز حضور دارند، تضمین کننده خروجی موثر است. اطمینان از بازگشت سرمایه جزو فعالیت‌های سئویی شما بوده و بهترین معیار برای موفقیت بشمار می رود.

باید بدانید که بازگشت سرمایه شما بر روی چه نقاطی هدف گذاری شده تا بتوانید عملکرد خود را به طور منظم اندازه گیری و راه هایی را برای بهبود آن بیابید. می توانید ROI را بر اساس سرمایه گذاری انجام شده در کمپین سئو و ورودی های بدست آمده اندازه گیری کنید.

نرخ بازگشت سرمایه – ROI چه مزایایی دارد؟

  • شاخص ROI فرصت بسیار خوبی است تا میزان پیشرفت یا پسرفت فعالیت های شان را طی زمان های مختلف ادازه گیری و با تحلیل های حرفه ای، نتایج تضمین شده ای داشته باشند.
  • شاخص ROI این امکان را به شما می دهد تا کسب و کار خود را با رقبای تان مقایسه و برای توانمندی سازی سیستم به بررسی اختلاف ها بپردازید.
  • شاخص ROI به شما بینی برای توسعه کسب و کارتان می دهد تا بتوانید بسیاری از چیزها را پیش بینی کنید. این یعنی کنترل مییزان سودآوری حقیقی و جلوگیری از ناهمخوانی در سرمایه.
  • شاخص ROI به سادگی قابل تفسیر و هر شخصی آن را می فهمد. همین امر باعث شده تا به یک شاخص پرکاربرد و انعطاف پذیر تبدیل شود.

تبدیل های ارگانیک

در حالی که خروجی شاخص KPI بصورت کلی ارایه می شود، بسیاری از کسب و کارها برای بدست آوردن بازده مورد انتظار، زمان زیادی را صبر می کنند که به همین جهت نباید تنها به ROI متکی بود. اندازه‌گیری و اصطلاحا رهگیری تبدیل‌های ارگانیک در فروش یا لیدها، راهی اساسی برای موفقیت است.

تنها کاری که باید بکنید این است که فقط مطمئن شوید قبل از شروع کار بر روی هر کمپینی مانند سئو، معیارهای تبدیل را بدانید، زیرا در غیر اینصورت، نمایش نرخ افزایش نسبت به ابتدای کمپین بسیار دشوار خواهد بود. توصیه می کنیم میانگین تبدیل های ایجاد شده در سه ماه قبل از شروع کمپین را در نظر گرفته و از آن به عنوان معیاری برای اندازه گیری میزان رشد پروژه استفاده کنید. می‌توانید تبدیل‌ها را در Google Analytics دنبال و اهداف تبدیل لیدها را برای فروش اندازه گیری کنید.

نمایش در نتایج ارگانیک

وقتی به نقطه ای می رسید که کارهای سئوی سایت بازده مالی را در کوتاه مدت ندارد، یک KPI خوب می تواند ضمن اندازه گیری پارامترها، رشد ثابتی را به نسبت دستاوردهای موجود در نتایج نشان دهد. این کار به کمک کنسول جستجو قابل بررسی است:

نمایش رشد تعداد بازدیدها در کنسول جستجوی گوگل

رشد ایمپرشن بهترین راه برای اثبات صعود در نتایج جستجو است. ایمپرشن ها یعنی جستجوهایی که سایت شما در آنها قابل نمایش بوده است، حتی اگر منجر به کلیک نشده باشد. نیمه پر لیوان در اینجا به شما می گوید که برای کلمات کلیدی تان رتبه های خوبی گرفته اید و باقی کار در بهبود محتوایی و نحوه جذب مخاطب است.

کلیک های ارگانیک

همزمان با افزایش ایمپرشن های ارگانیک، کلیک های کاربران در این نتایج بر روی سایت شما باید افزایش یابد و درست در همین نقطه است که استراتژی سئوی شما مسیر موفقیت آمیزی را طی کرده است. در واقع وقتی تلاش های شما در بهبود کیفیت سایت ( همه جوانب ) به نتیجه برسد، ترافیک های ارگانیک را نیز شاهد خواهید بود که شانس بیشتری برای نرخ تبدیل به همراه خواهند داشت.

ایمپرشن ها منجر به ترافیک می‌شوند و ترافیک ها نیز تبدیل خواهند شد. اندازه‌گیری کلیک های ارگانیک در Google Analytics بسیار ساده است. با اینحال برای بدست آوردن شاخص های کلیدی سئو، توصیه می کنیم بر روی داده های کنسول جستجوی گوگل تمرکز کنید زیرا به شما امکان می دهد جستجوهای مختلف را فیلتر و کلیک ها را با جزئیات متنوع مشاهده کنید.

برای فیلتر کردن نتایجی که با برند سرچ نشده اند، در کنسول جستجو یک فیلتر جدید باز کرده و برند کوئری ها را فیلتر کنید. سپس بازه های زمانی را در بازه های زمانی مختلف مقایسه کنید.

ترافیک برند کوئری در مقابل ترافیک ارگانیک

ترافیک برند معمولا یا بر اساس اطلاعات قبلی از یک کسب و کار یا با توصیه شخص دیگری جذب می شود. شاید یک جستجوگر تبلیغات شما را در شبکه های اجتماعی دیده باشد اما موضوع مهم در اینجا این است که جستجوگر قبلا درباره شما اطلاع داشته.
هرچند سرچ اینتنت های برندینگ برای سیگنال های بازاریابی بسیار خوب هستند اما این ترافیکی نیست که بخواهید بصورت مستقیم به فعالیت های سئویی تان نسبت دهید. ترافیک بدون برند توسط افرادی صورت میگیرد که با کوئری ها و کلمات کلیدی مربوط به محصولات و خدمات شما به نتایج می آیند. این همان رتبه بندی است که شما را برای افرادی که هنوز شناختی از تجارت تان ندارند، صورت میگیرد.

رتبه بندی کلمات کلیدی

رتبه بندی کلمات کلیدی هدف خود را در نتایج جستجو بررسی کنید زیرا این کار یکی از مهم ترین شاخص های موجود در استراتژی سئوی سایت بشمار می رود. حتی با نیم نگاهی به سالها پیش، رتبه بندی ها نشان می دهد که موفقیت هر کمپین سئو چگونه با رتبه بندی کلمات کلیدی اندازه گیری می شود.

سابقا بیشتر کسب‌ و کارها تعداد محدودی از کلمات کلیدی را بررسی و موفقیت استراتژی خود را به همان مقدار وابسته می دانستند. واقعیت این است که امروزه یک صفحه محتوا می تواند برای صدها و گاهی هزاران کلمه کلیدی مختلف قابل رتبه بندی باشد، به این معنی که جستجوگران مختلف می‌توانند نتایج متفاوتی را برای برخی از کوئری ها ببینند.

توجه : برای موفقیت در پروژه های سئو قویترین اهرم تولید محتواست در صورتی که سایت شما راندمان خوبی در تولید محتوا داشته باشد می توانید در بازه زمانی کوتاهی روی بسیاری از کوئری ها جایگاه بگیرید (در ابتدای مسیر long tail keyword ها را باید تارگت کنید). اگر تیم محتوا ندارید و فرد مناسبی را برای تولید محتوا پیدا نکردید تیم ریراکو این خدمت را ارائه میدهد شما با مراجعه به لندینگ خدمات تولید محتوا می توانید خیالتان را از بابت تولید محتوا اسوده کنید.

بک لینک ها

بک لینک ها یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی در گوگل هستند و باید از نظر سلامت پیوندهای فعلی، از نظر لینک های جدیدی که به دست می آورید، و هم مشکلات مرتبط با پیوندهای سمی که ظاهر می شوند مطلع باشید.

معیارهایی که برای بک لینک ها باید در نظر داشته باشید:

  • تعداد کل بک لینک ها
  • تعداد کل دامنه های ارجاع دهنده
  • تعداد پیوندها از دست رفته است
  • تعداد لینک های به دست آمده
  • لینک های سمی

نرخ کلیک – CTR ارگانیک

نرخ کلیک را به عنوان فاکتور رتبه بندی نمی توان دانست اما واقعیت این است که هرچه CTR طبیعی شما بهتر باشد، افراد بیشتری روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک کرده و ترافیک بیشتری را به صفحات خود هدایت می کنید. CTR یک معیار ساده برای نشان دادن افرادی است که پس از جستجو، باعث ایجاد ایمپرشن در صفحه شما شده و روی محتوای شما کلیک می کنند.

نرخ پرش

نرخ پرش معیار مهمی است که نشان می دهد آیا محتوای شما افرادی که در صفحه حضور دارند را درگیر می کند یا خیر و همچنین می تواند راهی بسیار خوب برای درک میزان مرتبط بودن مطلب شما با جستجوهایی باشد که برای شان رتبه بندی شده اید.

نرخ پرش بالا عمداتا به این معنی است که محتوای صفحه توجه کاربران را به خود جلب نمی کند، و این یعنی فرصت هایی که از طریق ترافیک ارگانیک بدست می آورید را بدون نرخ تبدیل از دست می دهید. می توانید نرخ پرش سایت و صفحات خود را در Google Analytics در قسمت Behavior → Site Content → All Pages مشاهده کنید.

خطاهای کنسول

کنسول جستجوی گوگل به شما این اجازه را می دهد می دهد تا هر گونه مشکل coverage را که سایت شما از آنها رنج می برد، تجزیه و تحلیل کنید. این خطاها بطور معمول شامل موارد زیر است:

  • خطاهای سرور 5xx
  • خطاهای 4xx
  • مشکلات خزیدن
  • صفحات Noindex
  • خزیده شده—در حال حاضر ایندکس نشده است
  • شناسایی شده – در حال حاضر ایندکس نشده است
  • تکراری، پیوند فوق به عنوان کنونیکال انتخاب نشده است
  • توسط robots.txt مسدود شده است
  • و بیشتر …

بررسی منظم این مسایل به عنوان KPI به شما کمک می کند تا از چیزهایی که می‌توانند به مشکلات خزیدن یا ایندکس اشاره می کنند، آگاه باشید. هرچند خطاهای coverage ممکن است معیار واقعی برای موفقیت نباشند، اما حداقل مدیریت خطاها باید یکی از اهداف کلیدی شما باشد تا مطمئن شوید که همه صفحات ایندکس می شوند. تمام این خطاها را در ​​Coverage از Google Search Console ببینید.

سرعت بارگذاری صفحه

سرعت سایت شما چیزی است که می‌تواند بر رتبه‌ بندی، ترافیک پایدار و تبدیل‌های شما تاثیر منفی یا مثبت بگذارد که توجه به آنها ضروری است.ممکن است قبلا برای بهینه سازی سرعت صفحه سایت کارهایی کرده و همه چیز هم خوب به نظر می رسد، اما سوال اینجاست که چه زمانی این کار را کرده اید زیرا این معیارها می توانند در طول زمان به دلایل مختلفی تغییر کنند.

شاید یکی از اعضای تیم تحریریه تصاویر پست بلاگ را با عکس های جدید جایگزین کند، اما آنها را بهینه نکرده است. حال شما تصاویری دارید که حجم شان زیاد بوده و سرعت صفحات را کاهش می دهند. از طرفی حتی ممکن است سرور شما زمانی که سرعت سایت خود را تجزیه و تحلیل کردید، بخوبی عمل نکرده باشد.

واقعیت این است که این موارد می توانند در طول زمان تغییر کنند، بنابراین باید به سرعت سایت خود را زیر نظر داشته باشید. اندازه‌گیری KPI های سئو به شما کمک می کند تا فعالیت ها و تلاش های تان را متمرکز نگه داشته و عملکرد کمپین خود را به طور مداوم بررسی کنید. شاخص‌ های کلیدی عملکرد می‌توانند به رشد شما کمک کنند برای اهداف بزرگ تر، در حال توسعه باشید.

شما می توانید  جهت بهبود سرعت بارگذاری سایتتان از متخصصان ریراکو کمک بگیرید برای بهبود کافیست به صفحه بهینه سازی سرعت سایت مراجعه کنید.

نتیحه گیری

همانظور که می دانید ارائه kpi درست در سئو از اهمیت ویژه ای برخوردار است در حالی که KPIهای SEO ذکر شده در اینجا برای نظارت بر پیشرفت تلاش های بازاریابی دیجیتال شما ضروری هستند، برنامه ریزی و تعیین KPI باید قبل از اجرا باشد. ایجاد یک KPI اصلاً کار خسته کننده ای نیست، اما اطمینان از اینکه تا حد امکان دقیق محاسبه شده است – مانند میزان جستجوی کوئری ها و کیورد های ارگانیک – می تواند به زمان نیاز داشته باشد تا به درستی تعریف شود.

مطمئناً هر کسب و کاری منحصر به فرد است، و همچنین KPIهایی که باید تنظیم و برروی انها نظارت شود نیز منحصر به فرد هستند. با این حال، این احتمال وجود دارد که در نقطه‌ای از مسیر شرکت شما، تیم بازاریابی دیجیتال شما بخواهد درک اساسی از شاخصهای  کلیدی عملکرد SEO داشته باشد.

در پایان توصیه می کنیم حتما مقاله معیار های موفقیت در پروژه سئو چیست؟ را مطالعه کنید.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 236
برچسب ها :