تاريخ : جمعه 22 اسفند 1399 | 1:57 | نویسنده : بخش سئوی نیلوبلاگ

API  یا Application Programming Interface یکی از مفهوم های  مهم در زبان های برنامه نویسی است که کاربرد مختلفی دارد.APIیا «رابط برنامه نویسی کاربردی» که ازطریق دستورات بیان شده می دانیم که نرم افزارها، سخت افزارها، کامپوننت ها می توانند با استفاده از API با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

نقش API  

API  ابزاری است که نرم افزارها و سخت افزارها با کمک آن می توانند با هم ارتباط برقرار کنند و به یکدیگر دستورات مورد نظرخودشون  را ارسال کنند.بدون وجود API، ارتباط برقرار کردن  بین اجزای کوچک سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری وجود ندارد.

مزیت استفاده از API

رابط های برنامه نویسی، این مزیت را دارند که جلوی دسترسی مستقیم سیستم های دیگر به اطلاعات حساس یا خصوصی را سد می کنند. تنها دستورات و رابط های تعریف شده با قابلیت کنترل دسترسی، در اختیار دیگران قرار خواهند گرفت. بنابراین سیستم های دیگر نمی توانند هر تغییر و هر فعالیت مخرب یا غیرمجاز را در سیستم دیگر به انجام برسانند.

API را یک برنامه نویس کدنویسی می کند که بین سایت و اپلیکیشن چه ارتباطی وجود داشته باشد و اینکه شما بخواهید اعضای سایت شما یک جوری باشند و اعضای اپلیکیشن شما نفرات دیگری اینجا هست که برنامه نویس در کدی که برنامه نویسی می کند بین اعضای سایت با اپلیکیشن ارتباطی برقرار نمی کند API با توجه به درخواستی که مدیر سایت از برنامه نویس خود می خواهد طراحی و برنامه نویسی می شود.

برخی از APIهای شناخته شده

API در انواع مختلف در سخت افزارها و نرم افزارها وجود دارند. برخی از انواع شناخته شده ی API عبارتند از:

– API سیستم عامل ویندوز

– API سایت توئیتر

– API جاوا

– API نقشه گوگل

– API بانک های مختلف

آیا از API باید در سایت های خودمان استفاده کنیم ؟

این دست خود شما هست که از API استفاده کنید یا خیر بستگی دارد که برنامه نویسی سایت شما از API پشتیبانی می کند یا خیر یا اینکه اصلا شما جوابگو این همه مشتری را هستید ؟ شما فرض کنید در کار آهن آلات هستید خوب می خواهید کار خود را توسعه دهید با یک سایت همکار خودتان یک سیستم فروش آهن آلات دارد صحبت می کنید تا شما هم بتوانید اینکار در سایت خودتان انجام دهید و مثلا یک درصدی از سود اینکار را با سایت همکار خودتان تقسیم کنید .

تفاوت وب سرویس و API

وب سرویس نامی دیگر برای APIهای تحت وب به شمار می رود. سایت های اینترنتی می توانند برای ارتباط با یکدیگر از وب سرویس یا API استفاده کنند. برای مثال ممکن است سایت «الف» سفارش های خرید کالا را از مشتریان دریافت کند و با استفاده از وب سرویس تعریف شده در سایت «ب»، درخواست تامین کالا را به صورت فوری ارسال نماید.

سایت های فروشگاه اینترنتی، برای دریافت وجه از مشتریان خود، لازم است تا با وب سرویس بانک ها ارتباط برقرار کنند و مبلغ لازم برای پرداخت و اطلاعات مشتری را اعلام کنند. در مرحله ی بعدی وب سرویس بانک، اطلاعات لازم برای شروع پرداخت را به فروشگاه اینترنتی ارسال می کند و مشتری با این اطلاعات به سایت بانک هدایت می شود.

کاربردهای API در کجا هست ؟

API فقط برای فروش کالا نیست شما وقتی از سایتی که نرخ ارز و دلار و سکه و طلا را به طور مستقیم اعلام می کند بتوانید API بگیرید که مثلا شما هم این نرخ را در طراحی سایت وردپرس خودتان داشته باشید در واقع از API استفاده کرده اید یا وقتی یک کد وضعیت آب و هوا که مختص شهر شما هست در سایت خودتان استفاده می کنیم باز هم از API استفاده کرده اید

برنامه نویسی آن کد در سایت شما نیست ولی این تکه کد دارد وضعیت آب و هوا را از سایتی مرجع برای شما بارگذاری می کند یا مثلا آخرین اخبارهای روزهای جهان می توانید از سایت هایی که در حوزه خبری هستند بخواهید که یک کد API به شما بدهند تا بتوانید در سایت خودتان آخرین اخبار اقتصادی جهان هم نمایش دهید البته اینکار هیچ تاثیری درسئو سایت شما ندارد چون دارید اطلاعات را از جایی دیگر بارگذاری می کنید اینکار بیشتر جنبه این را دارد تا بتوانید سایت خودتان را با امکانات بیشتری در دسترس کاربران قرار دهید

API های برنامه نویسی

مجموعه دستوراتی که فریم ورک های برنامه نویسی مانند دات نت فریم ورک یا جاوا در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند گونه ای از API به حساب می آید. زیرا هسته ی مرکزی فریم ورک یک نرم افزار است که فعالیت های متعددی انجام می دهد و برنامه ها با فراخوانی دستوراتی از پیش تعریف شده، دستورات دلخواه خود را به فریم ورک ارسال می نمایند.علاوه بر فریم ورک ها، هسته ی سیستم عامل ها مانند ویندوز و لینوکس نیز دارای API هستند. برنامه ها با فراخوانی این دستورات می توانند روی فعالیت های سیستم عامل کنترل داشته باشند.

API های سخت افزاری

سخت افزارهای مختلف مانند تلویزیون های هوشمند، گوشی های موبایل، دوربین های تحت شبکه و بسیاری دیگر از سیستم های جدید که با نام خانه هوشمند شناخته می شوند، دارای API برای دریافت و ارسال اطلاعات هستند.

3.3/5 (3 نظر)

امتیاز دهی کاربران
2.75 (4 رای)



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 511
برچسب ها :